Direktlänk till inlägg 25 september 2009

Filmvisning: Krigens børn

Av webredaktören - 25 september 2009 14:39


Vi visar en film om hur kriget i Afghanistan drabbar barnen:

 Krigens børn/Children's War – en film om hur kriget i Afghanistan drabbar barnen. Filmen är inte textad på svenska, speakerrösten talar engelska. Efter visningen tillfälle till frågor och samtal med filmproducenten Eva Arnvig. Frivillig entré.

Arrangörer: Afghanistansolidaritet, FN-föreningar och ABF.

---

Malmö: Tisdag 20/10 kl 18.30 Plats: Mosaiken, Porslinsgatan 3.
Lund: Onsdag den 21/10 kl. 18.30 Plats: Brf Gasverkets samlingslokal, Trollebergsvägen 7, ingång från gården.
Kristianstad. Måndag den 26/10 kl 18.30 Plats: ABF:s lokaler andra våningen, Fackens hus, Kanalgatan 94.
Helsingborg: Tisdag den 27/10 kl 17.30-19 Plats: Stadsbiblioteket.


---Dansk TV:s information när den visades första gången i februari.

"I Eva Arnvigs nya, danska dokumentär möter vi de svagaste offren för kriget i Afghanistan.

Barnen har sett och upplevt rädsla, inga barn bör utsättas för, och ständigt lever de med fruktan för nya flygangrepp och för att mista familjemedlemmar.

Ändå lever de vidare och berättar sina historier för oss."

"Det var en fremragende film, der udover at den ligefremt og usentimentalt beskriver dagligdagen for børn udsat for krigens rædsler, også er med til at afmontere skræmmebilledet om Afghanistan som roden til alt ondt, herunder had, terror og modstand mod et demokratisk samfund."


--- Eva Arnvig är journalist och filmare.

"Efter 20 år på Ekstra Bladet kom hun til FN-systemet i 1985, hvor FNs Udviklingsprogram (UNDP) har været hendes arbejdsplads: Først i Geneve, siden som leder af UNDPs Nordiske Informationskontor i København.

Efter at Eva Arnvig 2000 gik på pension, begyndte hun at lave film, og det er foreløbig blevet til "De blå Baretter" om FNs operation i Cambodja og "Afghanistan from the other Side", som er optaget under Taliban-regimet. Hun stod også bag "Allahs Children", der er den første internationale dokumentarfilm, som viser livet i de pakistanske koranskoler."

 
ANNONS
 
essays

essays

25 december 2011 09:42

Kom ihåg namnet på den röstande - statskonst. Glöm - sedan falla i glömska

http://essay-for.me

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av webredaktören - 8 november 2009 19:54

  "Tortyrens återkomst" Mattias Gardellsamtalar med Jan Hjärpe om sin bok med samma titel.14 novemberkl. 15-17 Magasinet, byggnaden söder om Domkyrkan, samma hus som bokhandeln Arken men ingång på baksidan.   Mattias Gardell är professor i ...

Av webredaktören - 23 september 2009 15:43

Offentligt möte i Lund.   Läget i Afghanistan och det svenska deltagandet i kriget. Röd Torsdag hos (V), som gästas av Anders Davidson och Magnus Göransson från Afghanistansolidaritet. Torsdag 1 oktober, kl 19.00–21.00 Lokal: Svart...

Av webredaktören - 29 augusti 2009 15:42

Ann Jones talar söndag 11/10 kl 15, Stora salen, IOGT-NTO, Bantorget 5, Lund. Ann Jones, USA. Författare, fotograf och aktivist för medborgerliga rättigheter, kvinnors rättigheter och fred. Efter 11 september reste hon till Afghanistan, där hon arbet...

Av webredaktören - 29 augusti 2009 15:37

Följande lördageftermiddagar kl 15-17: 3/10, 14/11, 5/12---"Vems islam?"Mohammad Fazlhashemisamtalar med Jan Hjärpe om sin bok med samma titel.3 oktoberkl. 15-17Mohammad Fazlhashemi är professor vid Institutionen för idé- och samhällsstudier vid Umeå...

Av webredaktören - 10 maj 2009 15:22

Två AlJazeera-inslag ur högen. Avslöjande och upprörande visar de vad det handlar om. Se till att sprida länkarna!Scores dead after US strike in Afghanistan - 06 May 09 http://www.youtube.com/watch?v=ThT3u4TWuY8   US air raid fuels Afghan anger - 27 ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se