Direktlänk till inlägg 20 september 2008

Brev från Thage G Peterson: Ställ upp för Afghanistan!

Av webredaktören - 20 september 2008 15:17

Välkomna att delta i Fackeltåg onsdag 8 oktober 2008 för kravet att USA måste sluta bomba Afghanistan.


Vi har de senaste veckorna fått många upprörande bevis på hur civila massakreras när USA:s och Nato:s flyg går till anfall mot afghanska byar och hem.

Enligt uppgifter som styrkts av FN dödades 91 människor varav 60 barn i en enda attack på byn Azizabad utanför Herat 21 augusti. Och det är bara ett exempel av många på hur tusentals människoliv går till spillo i ett meningslöst krig utan slut.

Sverige måste nu ta initiativ till en fredsplan för Afghanistan som innebär att alla parter även talibanerna inbjuds till fredssamtal som syftar till att återställa landets suveränitet och fred.


Och frihet och välfärd för Afghanistans män, kvinnor och barn.


Att svenska soldater deltar som stridande trupp med Nato:s emblem på sina uniformer är  både oacceptabelt och upprörandet. De svenska militära trupperna måste hemkallas och de civila och humanitära insatserna kraftigt öka.

Vi samlas vid Slussen kl 18 för att gå till Sergels torg. Där kommer miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand, vänsterpartiets ordförande Lars Ohly, tidigare nedrustningsminister Maj Britt Theorin och jag att tala från kl 19.


Hjälp oss att se till att denna protest mot det orättfärdiga kriget i Afghanistan hörs över hela Sverige och når ut i världen. Afghanistan behöver fred – inte fler bomber!


Thage G. Peterson
tidigare försvarsminister och riksdagens talman

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av webredaktören - 8 november 2009 19:54

  "Tortyrens återkomst" Mattias Gardellsamtalar med Jan Hjärpe om sin bok med samma titel.14 novemberkl. 15-17 Magasinet, byggnaden söder om Domkyrkan, samma hus som bokhandeln Arken men ingång på baksidan.   Mattias Gardell är professor i ...

Av webredaktören - 25 september 2009 14:39

  Vi visar en film om hur kriget i Afghanistan drabbar barnen:  Krigens børn/Children's War – en film om hur kriget i Afghanistan drabbar barnen. Filmen är inte textad på svenska, speakerrösten talar engelska. Efter visningen tillfälle till...

Av webredaktören - 23 september 2009 15:43

Offentligt möte i Lund.   Läget i Afghanistan och det svenska deltagandet i kriget. Röd Torsdag hos (V), som gästas av Anders Davidson och Magnus Göransson från Afghanistansolidaritet. Torsdag 1 oktober, kl 19.00–21.00 Lokal: Svart...

Av webredaktören - 29 augusti 2009 15:42

Ann Jones talar söndag 11/10 kl 15, Stora salen, IOGT-NTO, Bantorget 5, Lund. Ann Jones, USA. Författare, fotograf och aktivist för medborgerliga rättigheter, kvinnors rättigheter och fred. Efter 11 september reste hon till Afghanistan, där hon arbet...

Av webredaktören - 29 augusti 2009 15:37

Följande lördageftermiddagar kl 15-17: 3/10, 14/11, 5/12---"Vems islam?"Mohammad Fazlhashemisamtalar med Jan Hjärpe om sin bok med samma titel.3 oktoberkl. 15-17Mohammad Fazlhashemi är professor vid Institutionen för idé- och samhällsstudier vid Umeå...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se