Direktlänk till inlägg 13 september 2008

Insändare 2 från våren

Av webredaktören - 13 september 2008 00:39


INTE EN MAN, INTE ETT ÖRE TILL KRIGET I AFGHANISTAN


Ledande generaler har startat en kampanj för att Sverige på Natos begäran ska skicka ännu fler soldater till krigets Afghanistan. De vill tydligt medverka i USA:s planer på att förvandla detta frihetsälskande land - som aldrig förr har varit en koloni - till just en sådan.


Utan att afghanerna har bett om det vill man bita sig fast i norra Afghanistan i 5 eller rentav 15 år.


Först spred media uttalandet att de svenska soldaterna bör stanna 15 år, sen dementerade krigsmakten 5 år. Är det meningen vi ska säga: Puh, det var då för väl...


Generalerna sätter öppet och fräckt den politiska agendan i Sverige. Massmedia och politiker arbetar som transportkompanier.


Säg nej till kriget och ta hem trupperna!


(publicerad i Skånska Dagbladet i mars)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av webredaktören - 8 november 2009 19:54

  "Tortyrens återkomst" Mattias Gardellsamtalar med Jan Hjärpe om sin bok med samma titel.14 novemberkl. 15-17 Magasinet, byggnaden söder om Domkyrkan, samma hus som bokhandeln Arken men ingång på baksidan.   Mattias Gardell är professor i ...

Av webredaktören - 25 september 2009 14:39

  Vi visar en film om hur kriget i Afghanistan drabbar barnen:  Krigens børn/Children's War – en film om hur kriget i Afghanistan drabbar barnen. Filmen är inte textad på svenska, speakerrösten talar engelska. Efter visningen tillfälle till...

Av webredaktören - 23 september 2009 15:43

Offentligt möte i Lund.   Läget i Afghanistan och det svenska deltagandet i kriget. Röd Torsdag hos (V), som gästas av Anders Davidson och Magnus Göransson från Afghanistansolidaritet. Torsdag 1 oktober, kl 19.00–21.00 Lokal: Svart...

Av webredaktören - 29 augusti 2009 15:42

Ann Jones talar söndag 11/10 kl 15, Stora salen, IOGT-NTO, Bantorget 5, Lund. Ann Jones, USA. Författare, fotograf och aktivist för medborgerliga rättigheter, kvinnors rättigheter och fred. Efter 11 september reste hon till Afghanistan, där hon arbet...

Av webredaktören - 29 augusti 2009 15:37

Följande lördageftermiddagar kl 15-17: 3/10, 14/11, 5/12---"Vems islam?"Mohammad Fazlhashemisamtalar med Jan Hjärpe om sin bok med samma titel.3 oktoberkl. 15-17Mohammad Fazlhashemi är professor vid Institutionen för idé- och samhällsstudier vid Umeå...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se